Add New Feed
X
RSS URL    
Please insert a full address, for example: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
Page source: http://dibraforum.blogspot.com/feeds/posts/default 
Want to be informed when this page is updated? Enter email here   Notify me       
X
Please note that content update alert service is much better then adding a page to favorites.

Once this page content is updated you'll receive an e-mail with a link to this page

Please enter email here
      
No thanks, continue to add to Favorites
Dibra Forum
Add To Favorite

71672

http://www.youtube.com/watch?v=HwniB_rhHYg
Always a pleasure to look at and it's the only thing that still attracts me to travel over 3,000 miles away, two transfer flights, and go through the balkan border experience and the great nation of "Macedonia".


Mixergy.com is a website that presents visitors with ideas and inspiration by presenting stories of successful upstart businesses and their founders. This month, they featured an interview of Dibra's own, Ilir Sela, founder of mypizza.com

WistiaThe great grandson of Ggjergj Kastrioti (George Castrioti), the Albanian Hero and legendary commander visited Dibra e madhe recently.

Georgo Maria Kastriota currently resides in Napoli, Italy. He is the 14th generation of the legendary Albanian Hero. "I have come to my house" he declared in Dibra.

It is widely accepted that George Kastrioti was from the Dibra area. It was in Dibra where he first returned to Albania and with 300 Dibran reinforcements he began his journey to Kruja and to the heroic 20 year resistance to the Ottoman Empire.

There seems to be renewed energy from Shoqata Atdhetare Dibrane, a non for profit organization based in New York. Let's hope that the new director (Ilir Rusi) and new website (dibra.us) will produce more fruitful results and provide the Dibran community in New York with much needed portal and community services then the previous board of directors.Here is a list of the current members:

Executive Officers/ Ekzekutive
Ilirian Rusi - Chairman/Kryetar
Agron Sela -
Vice-Chairman/Nën-kryetar
Abduraman Duka – Treasurer/Arkëtar
Ago Maqellara - Treasurer/Arkëtar
Selaudin Radoveshi – Asst.Treasurer/Ndihmës Arkëtari
Adriatik Pilku - Secretary/Sekretar & Executive Director
Muharem Borova – Asst.Secretary/Ndihmës Sekretari

Board of Trustees/ Bordi Drejtues
Adice Veliu
Bajram Dede
Bardhul Mashkulli
Bardhul Kllobocishta
Besim Ramadani
Bujar Sezairi
Daut Ame
Xheladin Pjeca
Dritan Kllobocishta
Fisnik Daci
Haxhi Maqellara
Ibrahim Kolari
Muharem Shehu
Selman Ferati
Ylber PilkuThe Viennese architectural firm of COOP HIMMELB(L)AU has won the first prize for their design of the new Albanian Parliament building in the capital Tirana. The design concept incorporates fundumental democratic values such as openess, transparency and public co determionation.

Here is a short interview with Blerim Cami, The Dibran Bussinessman who in just 8 years, was able to move to New york from Dibra and realize the American dream. Blerim studied veterinary medicine in Zagreb, Croatia. After graduation he moved to New York where he was forced to shift professions, take on various jobs and through Dibran wits and perseverance, he was able to save enough money and invest in opening his own Allstate Branch which he now runs and manages.
In Memory of
Richard Holbrooke
April 24, 1942 - December 13, 2010

One of my favorite US Diplomats who was active in the Balkans and one of the only supporters of Albanians During their struggle with Milosevic's regime.

Thank you from all Albanians

A.Sela


For those of us that grew up in Diber, the following excerpts from a book by Mojsi Lutfiu should bring back some pleasant memories of our childhood and youth. Enjoy
Të Martën në 28 Shtator 2010, ndroi jetë një nga atdhetarët Dibran, zoti Ekrem Klloboçista. Ekrem Klloboçista lindi me 25 Qershor 1931 në Dibrën e Madhe, në Dibrën e Skenderbeut, Mojsiut, Iljas Pash Dibrës, Haxhi Vebi Dibrës, Hoxh Voglit, Ramiz Dacit, Eles Jusufit, Suf Xhelilit…
U rrit dhe u formua me idealet e këtyre burrave që ja kushtuan tërë jetën e tyre luftës përë liri e pamvarsi kombëtare. Duke u rritur me idealet e këtyrre burrave dhe duke përjetuar shtypjen që u bëhej shqiptarve në trojet e tyre stërgjyshore në ish Jugoslovinë titiste, Ekremi, me sjelljet dhe aktivitetet e tija pëkrahëse ndaj bashkaqytetarëve dibran, filloi te bie ne syte e UDB-ës (sigurimit Jugosllove), dhe mbas shumë malltretimeve dhe disa burgimeve, nuk I mbet rrugë tjetër përveç largimit nga vendlindja e tij e dashur.
Në vitin 1958, Ekremi nga Slovenija kaloi kufirin për ne Italin, dhe mbas një qëndrimi të shkurtër u vendos në Francë. Mbas 2 vitesh punë te rëndë mërgimtari, organizoi emigrimin e familjes të tij duke kaluar ilegalisht për mes Jugoslavisë rankoviçjane, duke kaluar në këmbë kufijtë e Jugoslavisë, Italisë dhe Francës me burra, gra, e fëmi. Ne
ato rredhana të veshtira politko-ekonomike, bashkimi I tij me bashkeshorten Amijet, femijet Mensur, Afrim dhe Flora, me vëllezërit Fuat dhe Ziain me bashkeshorten e tij Zarifko dhe foshjen, Afërdita, ishte një mrekulli për gjithë Dibranët.
Ne vitin 1962, Ekremi bashkë me familjen e tij, arrijti ne SHBA, ku vazhdoi si gjithmonë, me dedikim te plotë, punën e tij te palodhshme për familjen dhe kombin. Ekremi, qe I pari nga Dibra e Madhe që emigroi në SHBA familjarisht. Shtëpija e tij u bë çerdhe strehimi dhe stabilizimi jo vetëm për emigrantët Dibran, por edhe për gjithë bashkadhetarët e tij nga të gjitha krahinat shqiptare, pa dallim feje e ideologjie. Ekrem Klloboçista që në ditët e para në Amerikë, filloi aktivitet e tija patriotike, kombëtare e familjare. Ishte pjesmarës i komisionit për ngritjen e xhamisë të parë shqiptare në Brooklyn. Pak kohë më pas, Ekremi, me nje grup të vogël Dibranësh themeloj xhamin e parë shqiptare në Staten Island. Kështu, shqiptarët muslimanë skishin më nevojë për tu falë ne shtëpinë e Ekrem Klloboçistës gjatë muit të ramazanit, siç kishin vrepuar deri sa u hap xhamija e Staten Island-it. Këto qendra fetare shërbyen dhe vazhdojnë të shërbejnë për organizimin e festave kombëtare e fetare dhe si shkolla për mesimin e gjuhës tone të bukur shqipe.
Si atdhetar në shpirt që ishte, në filim te viteve 70-të Ekremi, asistoi ambasadorin e Shqipërisë pranë OKB-ës, Dibranin Sami Baholi, me punime ndërtimore për zyrat dhe banesat e punonjësve të Misionit të Shqipërisë pranë OKB-ës.
Ekremi, dashamirës I edukimit dhe i emancipinit, qe një familjar I përkushtuar. Ai I rriti femijt me tradita dhe zakone shqiptare,
Familjes të madhe Klloboçista, bashkëshortes të tij të nderuar, zonjës Amijet: djemve Mensurit, Afrimit, dhe Shpetimit: Vajzave Florës e Zirakës si dhe gjitha niprave e mbesave u paraqesim ngushëllimet tona të thella për humbjen e bashkoshortit, babait, dhe gyshit. Të njejtat ngushëllime u paraqesim vellezërve të Ekremit, Ziait, Fuatit, dhe Remziut, si dhe gjithë farafisit të tij këtu në SHBA dhe në Dibër, paharruar xhaxhain e tij të ndëruar, adhtetarin Shefqet Klloboçista.

I dashuri mik dhe vellu im, Ekrem, pusho I qetë në botën e amshueshme.
Të qoftë I lehtë dheu I huaj.

I PERJETSHËM KUJTIMI TIJ!
********Miftar Gjini ********
Waterbury, Connecticut SHBA


http://www.youtube.com/watch?v=HwniB_rhHYg
Always a pleasure to look at and it's the only thing that still attracts me to travel over 3,000 miles away, two transfer flights, and go through the balkan border experience and the great nation of "Macedonia".


Mixergy.com is a website that presents visitors with ideas and inspiration by presenting stories of successful upstart businesses and their founders. This month, they featured an interview of Dibra's own, Ilir Sela, founder of mypizza.com

WistiaThe great grandson of Ggjergj Kastrioti (George Castrioti), the Albanian Hero and legendary commander visited Dibra e madhe recently.

Georgo Maria Kastriota currently resides in Napoli, Italy. He is the 14th generation of the legendary Albanian Hero. "I have come to my house" he declared in Dibra.

It is widely accepted that George Kastrioti was from the Dibra area. It was in Dibra where he first returned to Albania and with 300 Dibran reinforcements he began his journey to Kruja and to the heroic 20 year resistance to the Ottoman Empire.

There seems to be renewed energy from Shoqata Atdhetare Dibrane, a non for profit organization based in New York. Let's hope that the new director (Ilir Rusi) and new website (dibra.us) will produce more fruitful results and provide the Dibran community in New York with much needed portal and community services then the previous board of directors.Here is a list of the current members:

Executive Officers/ Ekzekutive
Ilirian Rusi - Chairman/Kryetar
Agron Sela -
Vice-Chairman/Nën-kryetar
Abduraman Duka – Treasurer/Arkëtar
Ago Maqellara - Treasurer/Arkëtar
Selaudin Radoveshi – Asst.Treasurer/Ndihmës Arkëtari
Adriatik Pilku - Secretary/Sekretar & Executive Director
Muharem Borova – Asst.Secretary/Ndihmës Sekretari

Board of Trustees/ Bordi Drejtues
Adice Veliu
Bajram Dede
Bardhul Mashkulli
Bardhul Kllobocishta
Besim Ramadani
Bujar Sezairi
Daut Ame
Xheladin Pjeca
Dritan Kllobocishta
Fisnik Daci
Haxhi Maqellara
Ibrahim Kolari
Muharem Shehu
Selman Ferati
Ylber PilkuThe Viennese architectural firm of COOP HIMMELB(L)AU has won the first prize for their design of the new Albanian Parliament building in the capital Tirana. The design concept incorporates fundumental democratic values such as openess, transparency and public co determionation.

Here is a short interview with Blerim Cami, The Dibran Bussinessman who in just 8 years, was able to move to New york from Dibra and realize the American dream. Blerim studied veterinary medicine in Zagreb, Croatia. After graduation he moved to New York where he was forced to shift professions, take on various jobs and through Dibran wits and perseverance, he was able to save enough money and invest in opening his own Allstate Branch which he now runs and manages.
In Memory of
Richard Holbrooke
April 24, 1942 - December 13, 2010

One of my favorite US Diplomats who was active in the Balkans and one of the only supporters of Albanians During their struggle with Milosevic's regime.

Thank you from all Albanians

A.Sela


For those of us that grew up in Diber, the following excerpts from a book by Mojsi Lutfiu should bring back some pleasant memories of our childhood and youth. Enjoy
Të Martën në 28 Shtator 2010, ndroi jetë një nga atdhetarët Dibran, zoti Ekrem Klloboçista. Ekrem Klloboçista lindi me 25 Qershor 1931 në Dibrën e Madhe, në Dibrën e Skenderbeut, Mojsiut, Iljas Pash Dibrës, Haxhi Vebi Dibrës, Hoxh Voglit, Ramiz Dacit, Eles Jusufit, Suf Xhelilit…
U rrit dhe u formua me idealet e këtyre burrave që ja kushtuan tërë jetën e tyre luftës përë liri e pamvarsi kombëtare. Duke u rritur me idealet e këtyrre burrave dhe duke përjetuar shtypjen që u bëhej shqiptarve në trojet e tyre stërgjyshore në ish Jugoslovinë titiste, Ekremi, me sjelljet dhe aktivitetet e tija pëkrahëse ndaj bashkaqytetarëve dibran, filloi te bie ne syte e UDB-ës (sigurimit Jugosllove), dhe mbas shumë malltretimeve dhe disa burgimeve, nuk I mbet rrugë tjetër përveç largimit nga vendlindja e tij e dashur.
Në vitin 1958, Ekremi nga Slovenija kaloi kufirin për ne Italin, dhe mbas një qëndrimi të shkurtër u vendos në Francë. Mbas 2 vitesh punë te rëndë mërgimtari, organizoi emigrimin e familjes të tij duke kaluar ilegalisht për mes Jugoslavisë rankoviçjane, duke kaluar në këmbë kufijtë e Jugoslavisë, Italisë dhe Francës me burra, gra, e fëmi. Ne
ato rredhana të veshtira politko-ekonomike, bashkimi I tij me bashkeshorten Amijet, femijet Mensur, Afrim dhe Flora, me vëllezërit Fuat dhe Ziain me bashkeshorten e tij Zarifko dhe foshjen, Afërdita, ishte një mrekulli për gjithë Dibranët.
Ne vitin 1962, Ekremi bashkë me familjen e tij, arrijti ne SHBA, ku vazhdoi si gjithmonë, me dedikim te plotë, punën e tij te palodhshme për familjen dhe kombin. Ekremi, qe I pari nga Dibra e Madhe që emigroi në SHBA familjarisht. Shtëpija e tij u bë çerdhe strehimi dhe stabilizimi jo vetëm për emigrantët Dibran, por edhe për gjithë bashkadhetarët e tij nga të gjitha krahinat shqiptare, pa dallim feje e ideologjie. Ekrem Klloboçista që në ditët e para në Amerikë, filloi aktivitet e tija patriotike, kombëtare e familjare. Ishte pjesmarës i komisionit për ngritjen e xhamisë të parë shqiptare në Brooklyn. Pak kohë më pas, Ekremi, me nje grup të vogël Dibranësh themeloj xhamin e parë shqiptare në Staten Island. Kështu, shqiptarët muslimanë skishin më nevojë për tu falë ne shtëpinë e Ekrem Klloboçistës gjatë muit të ramazanit, siç kishin vrepuar deri sa u hap xhamija e Staten Island-it. Këto qendra fetare shërbyen dhe vazhdojnë të shërbejnë për organizimin e festave kombëtare e fetare dhe si shkolla për mesimin e gjuhës tone të bukur shqipe.
Si atdhetar në shpirt që ishte, në filim te viteve 70-të Ekremi, asistoi ambasadorin e Shqipërisë pranë OKB-ës, Dibranin Sami Baholi, me punime ndërtimore për zyrat dhe banesat e punonjësve të Misionit të Shqipërisë pranë OKB-ës.
Ekremi, dashamirës I edukimit dhe i emancipinit, qe një familjar I përkushtuar. Ai I rriti femijt me tradita dhe zakone shqiptare,
Familjes të madhe Klloboçista, bashkëshortes të tij të nderuar, zonjës Amijet: djemve Mensurit, Afrimit, dhe Shpetimit: Vajzave Florës e Zirakës si dhe gjitha niprave e mbesave u paraqesim ngushëllimet tona të thella për humbjen e bashkoshortit, babait, dhe gyshit. Të njejtat ngushëllime u paraqesim vellezërve të Ekremit, Ziait, Fuatit, dhe Remziut, si dhe gjithë farafisit të tij këtu në SHBA dhe në Dibër, paharruar xhaxhain e tij të ndëruar, adhtetarin Shefqet Klloboçista.

I dashuri mik dhe vellu im, Ekrem, pusho I qetë në botën e amshueshme.
Të qoftë I lehtë dheu I huaj.

I PERJETSHËM KUJTIMI TIJ!
********Miftar Gjini ********
Waterbury, Connecticut SHBA


 
תקנון האתר / site terms   |  אתר מאמרים חדש: triger |  אתר עצומות חדש: petitions